"We have all the light we need, we just need to put it in practice."
Albert Pike

Hrvatsko društvo za rasvjetu osnovano je 2008. godine.

HDR je nastalo 2008. godine konstitucijskom Skupštinom, na temeljima prethodnog udruženja - Hrvatskog komiteta za rasvjetu (HKR). HKR nije imao pravnu osobnost, već je djelovao na volontersko - entuzijastičkoj osnovi. S vremenom su aktivnosti u potpunosti prestale, te je skupina zaljubljenika u rasvjetu, 2008. pokrenula inicijativu organizacije novog tijela, Hrvatskog društva za rasvjetu. Nakon nekoliko mjeseci priprema, u veljači 2008., održana je Konstitucijska skupština, gdje su definirani prvi Statut i ustroj HDR-a. 

HDR je već iduće godine organizirao prvu Konferenciju o rasvjeti, u suorganizaciji s kolegama iz Slovenskog društva za razsvetljavu. Konferencija je polučila veliki uspjeh. Nakon toga, uslijedila je još jedna konferencija, dvije godine kasnije, 2011.  Ovaj puta, organizaciju je u potpunosti obavilo HDR. Nakon toga HDR više ne organizira samostalne konferencije, već nastupa unutar drugih konferencija u posebnim grupama za rasvjetu.

HDR promiče izvrsnost struke kao i stalnu suradnju između stručnjaka drugih profila, koji rade u domeni rasvjete. Tako su naši članovi predstavnici proizvođača izvora svjetla i svjetiljki, svjetlo dizajneri, projektanti rasvjete, izvođači radova u domeni rasvjete kao i trgovci. Osim njih HDR okuplja i stručnjake iz drugih institucija a koji su povezani s problematikom rasvjete. Više o našim članovima pogledajte na stranici 'Članovi'.

 

Poveznice